"Speel, ontdek, voel, vorm, verwonder, verbind"

“Speel, ontdek, voel, vorm, verwonder, verbind”

Sterrenreis

De Sterrenreis: Een ‘reis naar de ster in jezelf’… een creatieve, talentgerichte en natuur-rijke ontdekkingsreis, waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als:

Voor alle gevoelige, verdrietige, stille, onzekere, onrustige of bange kinderen die het verlangen hebben te gaan stralen als een ster. Ontdek je unieke zelf en laat zien wie je bent.

Sterrenreis
droom wens natuur gevoelig kind emoties

Wat is een Sterrenreis?

De ‘Sterrenreis’ is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’. Onderweg leren de kinderen veel over zichzelf en ontdekken ze wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat de talenten van de kinderen zijn. Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten en de kinderen ontdekken wat hun talenten en kwaliteiten zijn. We luisteren naar wat muziek en de natuur je kunnen vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster!

Previous slide
Next slide

Ouders

Vooraf is er een ouderavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen uitleg, mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden. Ook tijdens de Sterrenreis worden de ouders betrokken door het thuiswerk van de kinderen na afloop van elke middag. Alle Sterrenreis coaches zijn opgeleid door Gerdien Jansen. Zij heeft het boek de Sterrenplukmachine geschreven en het programma ontwikkeld. Lees meer over de Sterrenplukmachine en bijbehorende liedjes op desterrenplukmachine.nl

samen gevoelige kinderen Sterrenreis
boek sterrenplukmachin Sterrenreis kinderene

Benodigdheden

Het boek ‘De Sterrenplukmachine’ krijgen de kinderen bij de start van de ‘Sterrenreis’ en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de ‘Sterrenreis’ werken de kinderen in hun ‘Sterren-werkboek’ aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken. In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren.

Sterrenreis

245,-
  • 5x donderdagmiddag / 1x zaterdagmiddag
  • Wageningen, zowel in mijn atelier als buiten in de natuur
  • inclusief het boek, werkboek en alle materialen die worden gebruikt
  • limonade en tussendoortje
6 lessen

Start training kinderen

Informatieavond ouders

 

De volgende Sterrenreis is in het najaar 2023

en/of in het voorjaar 2024

september, oktober, november 2023

maart, april, mei 2024

 

Lijkt de Sterrenreis iets voor je kind? Bel me gerust als je vragen hebt. Wil je eerst een keer kennismaken, ook dat kan. Informeer naar de mogelijkheden.

Wat anderen zeggen over de Sterrenreis