"Ga als ouder weer in je kracht staan en ondersteun je kind vanuit zachtheid. Ontdek een andere kijk op het gedrag van je kind. Vanuit liefde voor je kind"

“Ga als ouder weer in je kracht staan en ondersteun je kind vanuit zachtheid. Ontdek een andere kijk op het gedrag van je kind. Vanuit liefde voor je kind”

Ouder

Je kind maakt in het opgroeien van klein kind tot zelfstandige jongvolwassene allerlei ontwikkelingen door. Elke stap brengt nieuwe uitdagingen voor jou en je kind met zich mee.

Hoe ga jij als ouder daarmee om?

In het contact met je kind vraagt het van jou als ouder mee te bewegen en je kind te volgen. Ook grenzen aangeven naar je kind hoort erbij. Je mag je kind ondersteunen op zijn pad en het met vertrouwen loslaten.

Je kunt je zorgen delen met mij. Ik loop een tijdje mee met jullie, totdat jullie voelen ‘we kunnen het weer zelf’. 

zelfvertrouwen gevoelig kind ouder

Zorgen om je kind en vertrouwen op jezelf als ouder

Hoe fijn zou het zijn als jij, je kind en je gezin weer rust en liefde voor elkaar kunnen ervaren.

Dat de knoop zich ontwart en je weer zicht krijgt op wat jij en je kind nodig hebben.

Dat je weer plezier kunt ervaren in het opvoeden van je kinderen.

Wens en kwaliteiten ouder

Ik start altijd met een intake met de ouders, om jullie vraag helder te krijgen. Ik nodig je als ouder uit om met een open en liefdevolle blik te kijken naar jezelf en je gezin. Ik noem hieronder enkele vragen die bij jou als ouder kunnen leven.

Als je je al langere tijd zorgen maakt en er is veel spanning in je gezin, kun je weleens vergeten dat er ook dingen wel goed gaan. Ik sluit in mijn begeleiding aan op jullie kwaliteiten als ouder.

Daardoor zijn trajecten bij La Faye kortdurend. En kun je als ouder (en kind) weer snel op eigen kracht verder.

kind ouder steun zelfvertrouwen ontwikkeling

Je gevoelige kind als spiegel

Kinderen zijn gevoelig en pakken onbewust de zorgen van hun ouders op. Ontdek dat je ook op een andere manier naar het gedrag van jezelf en je kind kunt kijken. Gebruik het gedrag van je kind of herhalende patronen van jezelf als spiegel. En kom tot heldere en mogelijk verrassende inzichten. Ontdekt diep van binnen jouw manier om je vraag op te lossen. Want ….…. de antwoorden zijn al in jezelf aanwezig. Als jij als ouder je plek kan innemen en kunt vertrouwen op je kracht, dan kun je van daaruit je kind ondersteunen. Er ontstaat vanzelf weer rust en balans in je gezin. De liefde voor elkaar kan weer gaan stromen. Als jij zelf dingen oplost, dan beweegt je kind vaak gewoon met je mee. Begeleiding van je kind is dan beperkt nodig.

Hulpvraag kind

In overleg bespreken we of de begeleiding alleen voor de ouders is of ook voor jullie kind. Ik bekijk samen met je kind of het een vraag of verlangen heeft. En welke hobbels het zelf in zijn leven ervaart. Dit kan los staan van jullie zorgvraag. Een kind kan namelijk een heel ander ‘probleem’ ervaren of wens hebben dan jullie als ouder. Ik werk vanuit de talenten en kwaliteiten die in je kind aanwezig zijn. Zodat je kind kan groeien in zijn eigenwaarde en steviger kan gaan staan op zijn plek. Met een heel belangrijke ondersteunende rol van de ouder.

begeleiding kind hulpvraag spelen creatief buiten bewegen
begeleiding volwassenen jongeren coach

Coaching volwassenen

Herken je jezelf in bovenstaande of raakt het iets bij je aan? Ook (jong)volwassenen kunnen bij me terecht.

In een intakegesprek ga ik samen met je op zoek naar je vraag, je wens of verlangen.

Je gaat op verschillende manieren aan de slag; beeldend, systemisch werken, naar buiten in de natuur/natuur als metafoor gebruiken, weinig praten, veel voelen en je laten verrassen door nieuwe inzichten. Ik stimuleer je elke keer een stapje verder te zetten. Denk aan vragen als: