"Ik speel, ik verwonder, ik ontdek, ik volg mijn handen en mijn intuïtie"

“Ik speel, ik verwonder, ik ontdek, ik volg mijn handen en mijn intuïtie”

Over La Faye

Ik ben Femke Delen, getrouwd en moeder van 2 gevoelige en begaafde kinderen.

Door mijn eigen innerlijke zoektocht, begrijp ik goed waar kinderen en ouders tegenaan lopen. Als hoogopgeleide vrouw leefde ik vanuit mijn hoofd. Ik was mijn creativiteit kwijtgeraakt en stopte mijn gevoelens weg. En dat voor een gevoelige en creatieve vrouw. Mijn wens is om ouders en gevoelige kinderen uit hun hoofd te halen en weer in contact te brengen met zichzelf en elkaar. Ik begeleid ouders en kinderen om te voelen wie ze diep van binnen zijn en waar ze van gaan stralen.

Ik voed mezelf door beeldend te werken met mijn handen. Materialen waar ik mee werk zijn speksteen, klei of wol/vilt, hout en inspirerende foto’s en woorden. Ik ben veel buiten in de natuur, slenter langs het water en laat me inspireren door wat ik in de natuur zie, voel en verzamel.

Ik ging op zoek naar waar ik blij van werd. Ik voelde een sterke wens om met kinderen te werken. Ik ging de Pabo doen en op de BSO/het KDV met kinderen werken. Tot ik de behoefte voelde individueel en creatief met kinderen te kunnen werken en gewezen werd op de Kleine Tiki. Ik volgde de opleiding tot kunstzinnig dynamisch (kinder)coach. Ik ontwikkelde mezelf verder door een combinatie van Gestalt-werk, beeldend werken en in de natuur werken. Mijn gevoelige en kunstzinnige aard kwamen hier bij elkaar. De laatste jaren heb ik me verder gespecialiseerd in:

Mijn eigen kinderen zijn steeds meer een spiegel voor mezelf.

Beeldend werk Femke

De kunstenaar in mij is volledig ontwaakt. Ik maak hangers en beeldjes van speksteen, ik druk me uit in viltwerk en keramiek. Ik maak collages van foto’s en woorden. Ik schrijf gedichten bij eigen werk en geïnspireerd door de natuur. Beeldend werken met natuurlijke materialen is mijn taal, is de manier om mezelf te uiten en te voelen dat ik leef. Mijn ziel houdt van ‘mooie’ dingen maken. Ik werk door tot ik voel (mijn ziel) dat het klopt. Of dat nu met hout is, klei, speksteen of wol/vilt. Ik voel wat op dat moment nodig is, welk materiaal ik kies. Ik speel, ik verwonder, ik ontdek, ik volg mijn handen en mijn intuïtie. Tijdens het werken en als het beeld af is geef ik woorden aan mijn beeld. De natuur is een grote inspiratiebron voor mijn beelden en dat geldt ook voor mijn innerlijke natuur. Ik sta op markten in de regio met mijn werk. Daar kun je naast mijn werk ook basisgereedschap en ruwe speksteen kopen.

Vorige slide
Volgende slide