creatieve zomerweek

Ouderbegeleiding & Kindercoach

Ontdek een andere kijk op het gedrag van je kind. Ga als ouder weer in je kracht staan.

Je kind beweegt met je mee. Spel, kunstzinnig werken, buiten in de natuur.


Beeldend Atelier

Speksteen workshops, meditatief boetseren, creatieve kinderfeestjes en eigen werk.

Droom, geniet en ontdek de kunstenaar in jezelf. Maak met hart en handen.

Activiteiten kinderen

Sterrenreis: talentgerichte, creatieve en natuur-rijke cursus (kids 8-12 jaar) zie sterrenreis


Schoolvakanties Hanger/beeldje van speksteen maken. Voor kids vanaf 8 jaar en ouder-kind 6/7 jaar zie schoolvakanties


Creatieve kinderfeestjes

zie kinderfeestje


Activiteiten volwassenen, jongeren Speksteen workshops


Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de praktijk? Geef je dan op voor

de nieuwsbrief.

Creatieve zomerdag 2019 voor kinderen

Beeldend werken met hart en handen


In de laatste week van de zomervakantie  kun je in mijn atelier lekker met je handen komen werken. Het is helemaal niet moeilijk. Je mag erop vertrouwen dat je handen weten wat ze willen maken. Er worden 2 workshops aangeboden. Je kunt als je wilt de hele dag blijven. Tussen de middag eet je je eigen boterhammetjes op. En dan vertrekken we van mijn atelier naar de plek waar we de stok gaan versieren (bos/uiterwaarden). Je komt dan op je eigen fiets!

Naast het maken van een amulet of sieraad van speksteen, een beeldje of knuffelsteen (ouder-kind workshop), kun je ook deze zomervakantie een andere workshop volgen. Dit zal deze keer zijn: Maak je eigen krachtstok van een stevige tak en wol, schelpen, veertjes of wat jij maar bedenkt. Ik zorg voor materialen om je stok mee te versieren, jij mag zelf een stok meenemen of je zoekt er eentje bij mij uit. Deze workshop is buiten.


vr 30 aug. 10.30-12/12.15u. Speksteen workshop ouder-kind >6/7 jaar. Je kind mag ook zonder ouder komen, leeftijd >8 jaar. Kosten : E32,- (ouder-kind), E15,- kind zonder ouder.


vr 30 aug. 14-15.45u. Maak je eigen krachtstok. Vanf 6 jaar. Kosten: E15,-  Lokatie: in bos/uiterwaarden van Wageningen.


Ochtend en middag workshop samen (zonder ouder). Kosten: E37,50
Speksteen is een zachte steensoort. Daardoor is het zeer gemakkelijk te bewerken. Uit diverse stenen mogen de kinderen hun eigen steen kiezen. Deze voelt nog ruw en grillig aan. Met raspen en vijlen gaan ze de steen bewerken en proberen er een vorm uit te halen. Het bijzondere is, dat de vorm al enigszins opgesloten zit in elke steen: een vis/vogel/kopvorm/pijlpunt. De kunst is om met een speksteenzaag en rasp deze vorm sterker uit de steen te halen.

De kinderen werken stapsgewijs van grof naar fijn aan hun steen. Aan het eind polijsten ze de steen met schuurpapier en water. De unieke kleur van elke steen komt nu tot leven. Het insmeren van de steen met was maakt de kleuren blijvend zichtbaar. Ik boor een gat in de steen en je kiest zelf het koord uit wat je erbij vindt passen.

Het is een leuke kennismaking met speksteen. Ook als je al eens eerder met speksteen hebt gewerkt kun je meedoen. Je kunt dan een meer ingewikkelde vorm proberen te maken met zaag en rasp.


Bouw je eigen droomeiland 2018

Het is fijn om te voelen dat je je goed voelt bij jezelf. Deze workshop helpt je je eigen plek beter te voelen. Naar aanleiding van een verhaal ga jij je plek maken met je handen. Er is allerlei materiaal aanwezig; klei, touw, stenen, stokjes, veren, schelpen..... Je mag ook zelf natuurlijk materiaal meenemen.


Dromenvanger maken

Een dromenvanger maak je van een ring van een wilgentak. Erin maak je een soort spinnenweb van draad. Met veren en kralen versier je je dromenvanger naar je smaak. Volgens de indianen vangt de dromenvanger ‘’slechte’’ dromen op in het ‘web’ en volgens de legende glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Fijne dromen kunnen wel door de dromenvanger heen. Hang je dromenvanger boven je bed of voor je raam. En ga er heerlijk van slapen.

La  Faye -de fee- gaat uit van het goede in elk kind, in elke volwassene. Soms weet je niet goed meer wie je bent en wat je wilt. De fee gaat samen met je op zoek. Je ontdekt manieren die bij je passen om je vragen zelf op te lossen. De antwoorden zijn in jezelf aanwezig.

La Faye: een plek om tot rust te komen, om te ontdekken wie je in wezen bent, om vreugde, boosheid en verdriet te delen, en je creatief te uiten op jouw manier.