sterrenreis

Ouderbegeleiding & Kindercoach

Ontdek een andere kijk op het gedrag van je kind. Ga als ouder weer in je kracht staan.

Je kind beweegt met je mee. Spel, kunstzinnig werken, buiten in de natuur.


Beeldend Atelier

Speksteen workshops, meditatief boetseren, creatieve kinderfeestjes en eigen werk.

Droom, geniet en ontdek de kunstenaar in jezelf. Maak met hart en handen.

Activiteiten kinderen schoolvakanties vr 30 aug.

Krachtstok maken vanaf 6 jaar.

Hanger/beeldje van speksteen.

Voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder-kind 6/7 jaar zie schoolvakanties


Creatieve kinderfeestjes

zie kinderfeestje

Sterrenreis voor kinderen 8-12 jaar zie sterrenreis


Activiteiten volwassenen, jongeren Speksteen workshops


Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de praktijk? Geef je dan op voor

de nieuwsbrief.

De Sterrenreis


Wat is de Sterrenreis?

Een ‘reis naar de ster in jezelf’…

een creatieve, talentgerichte en natuur-rijke ontdekkingsreis,

waarbij kinderen vanaf 8 jaar op zoek gaan naar vragen als:

- wie ben ik?

- wat kan ik?

- wat wil ik?


Voor alle boze, verdrietige, stille. onzekere, gevoelige, drukke of bange kinderen die het verlangen hebben te gaan stralen als een ster. Ontdek je unieke zelf en laat zien wie je bent.


De 'Sterrenreis' is gebaseerd op het boek ‘de Sterrenplukmachine’ van Gerdien Jansen (www.desterrenplukmachine.nl). Een sfeervol en liefdevol boek waar vier personages, gekoppeld aan de vier elementen aarde, water, vuur en lucht, elkaar ontmoeten en leren kennen. De kinderen zullen ook kennis met ze maken en gaan ontdekken welke talenten van ieder personage bij henzelf past. Ze leren veel over zichzelf en ontdekken wat hun dromen en wensen zijn. Ik wijs af en toe de weg, nodig uit om eigen keuzes te maken en hierop te vertrouwen, ga met de kinderen naar buiten en ontdek wat hun talenten en kwaliteiten zijn.


Voor wie:  alle kinderen van 8-12 jaar.

In het voorjaar (start maart/april/mei) en in het najaar (start sept/okt)!


Wanneer:

Informatie avond ouders 17 sept 2019 en 5 novemberafsluiting ouder en kind

Start training kinderen: 5x op dinsdag (15.30-17.15u.), 1x op zaterdag (13.30-17.15u.) 24 sept, 1 okt, 8 okt, zat. 19 okt, 29 okt, 5 nov (15.30-17u.).


Waar:        in Wageningen, zowel in mijn atelier als in de natuur

Kosten:     € 225,00. Dit is inclusief het boek, het werkboek en

alle materialen die worden gebruikt.


Opgave kan via info@lafaye.nl


Ook krijgen de kinderen onder andere ‘sterrenkunde-les’, bespreken we de sterrenbeelden, leren ze van alles over de vier elementen, zijn we veel buiten en luisteren we naar wat muziek en natuur je kan vertellen en verduidelijken, om uiteindelijk jezelf te vinden, zodat je kan en mag stralen als een ster!


Je gaat met ongeveer 4 tot 8 kinderen samen op ‘Sterrenreis’. We komen zes keer, wekelijks twee uur (1x vier uur) samen. Elk moment is anders. We gaan dromen, durven, doen, denken, creëren, praten, lachen, oefenen en ‘zijn’. Zijn wie je wil zijn, zijn wie je bent.       


Vooraf is er een ouderavond, waar ik de ouders een beetje mee op reis neem. De ouders krijgen uitleg, mogen zichzelf, net als hun kinderen, ook verwonderen, leren elkaar kennen en mogen op deze manier ontdekken wie de reisgenootjes van hun kinderen worden.


Bij de ‘Sterrenreis’ hoort het boek ‘De Sterrenplukmachine’ (www.desterrenplukmachine.nl). Dit boek krijgen de kinderen voor aanvang van de 'Sterrenreis' en hieruit mogen ouders en kinderen samen lezen en over in gesprek gaan. Tijdens de 'Sterrenreis' werken de kinderen in hun 'Sterren-werkboek' aan mooie opdrachten die ze soms alleen of soms samen met hun ouders maken.  In dit werkboek kunnen de kinderen ook alles wat ze onderweg beleven, zien, maken, leren en belangrijk vinden, beschrijven, tekenen en bewaren. Voor meer informatie zie

La  Faye -de fee- gaat uit van het goede in elk kind, in elke volwassene. Soms weet je niet goed meer wie je bent en wat je wilt. De fee gaat samen met je op zoek. Je ontdekt manieren die bij je passen om je vragen zelf op te lossen. De antwoorden zijn in jezelf aanwezig.

La Faye: een plek om tot rust te komen, om te ontdekken wie je in wezen bent, om vreugde, boosheid en verdriet te delen, en je creatief te uiten op jouw manier.