creatieve zomerweek

Kind & oudercoaching

Begeleiding vanuit kunstzinnig/intuïtief werken, in contact met je lijf & je gevoel

en de natuur om je heen.


Speksteen workshops, meditatief boetseren en ontwerp hangers van speksteen

Droom, geniet en ontdek de kunstenaar in jezelf. Maak met hart en handen.

Praktijk/Atelier La Faye begeleidt kinderen en volwassenen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het contact maken met je lijf en je gevoel, het leren omgaan met je (hoog)gevoeligheid en/of bij het vinden van een nieuwe richting in je werk/leven. Je ontdekt: ‘wie ben ik en wat wil ik’. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.


Activiteiten kinderen schoolvakanties

Hanger/beeldje van speksteen. Voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder-kind 6/7 jaar. Op 27 feb, 15 mrt, 11 mei zie schoolvakanties


Creatieve kinderfeestjes

zie kinderfeestje

Sterrenreis voor kinderen

Nieuwe datum Start mei 2019 zie sterrenreis


Activiteiten volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 11 jaar. 16 feb, 20 apr, 22 juni

zie Speksteen workshops


Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de praktijk? Geef je dan op voor

de nieuwsbrief. Voor data zie agenda.

Creatieve zomerweek 2018 voor kinderen

Beeldend werken met hart en handen


In de laatste week van de zomervakantie  kun je in mijn atelier lekker met je handen komen werken. Het is helemaal niet moeilijk. Je mag erop vertrouwen dat je handen weten wat ze willen maken. Er worden verschillende workshops aangeboden. Kies er één of meer uit.

Naast het maken van een amulet of sieraad van speksteen, een beeldje of knuffelsteen (ouder-kind workshop), kun je je eigen droom eiland maken van klei, takken, stenen, schelpen, veertjes of een dromenvanger maken van wilgentak, wol, veertjes en kralen. Er is voor elk wat wils in de leeftijd van 6-15 jaar.

Ontdek de kunstenaar in jezelf!


Programma zomerweek 2018

  • wo 22 aug. 10-12u. Amulet of hanger maken van speksteen, vanaf 7 jaar. Kosten: E15,-
  • wo 22 aug. 14-16u. Beeldje maken van speksteen, ouder en kind workshop, vanaf 7 jaar.

Een kind van 5 of 6 jaar kan eventueel een knuffelsteentje maken in overleg. Kosten: E30,- voor 1 ouder + 1 kind, extra kind E12,50


Speksteen is een zachte steensoort. Daardoor is het zeer gemakkelijk te bewerken. Uit diverse stenen mogen de kinderen hun eigen steen kiezen. Deze voelt nog ruw en grillig aan. Met raspen en vijlen gaan ze de steen bewerken en proberen er een vorm uit te halen. Het bijzondere is, dat de vorm al enigszins opgesloten zit in elke steen: een vis/vogel/kopvorm/pijlpunt. De kunst is om met een speksteenzaag en rasp deze vorm sterker uit de steen te halen.

De kinderen werken stapsgewijs van grof naar fijn aan hun steen. Aan het eind polijsten ze de steen met schuurpapier en water. De unieke kleur van elke steen komt nu tot leven. Het insmeren van de steen met was maakt de kleuren blijvend zichtbaar. Ik boor een gat in de steen en je kiest zelf het koord uit wat je erbij vindt passen.

Het is een leuke kennismaking met speksteen. Ook als je al eens eerder met speksteen hebt gewerkt kun je meedoen. Je kunt dan een meer ingewikkelde vorm proberen te maken met zaag en rasp.


  • vr 24 aug. 10-12u. Bouw je eigen droomeiland. Vanf 5/6 jaar. Kosten: E15,-
  • vr 18 aug. 14-16u. Dromenvanger maken, vanaf 7/8 jaar. Kosten: E15,-


Bouw je eigen droomeiland

Het is fijn om te voelen dat je je goed voelt bij jezelf. Deze workshop helpt je je eigen plek beter te voelen. Naar aanleiding van een verhaal ga jij je plek maken met je handen. Er is allerlei materiaal aanwezig; klei, touw, stenen, stokjes, veren, schelpen..... Je mag ook zelf natuurlijk materiaal meenemen.


Dromenvanger maken

Een dromenvanger maak je van een ring van een wilgentak. Erin maak je een soort spinnenweb van draad. Met veren en kralen versier je je dromenvanger naar je smaak. Volgens de indianen vangt de dromenvanger ‘’slechte’’ dromen op in het ‘web’ en volgens de legende glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Fijne dromen kunnen wel door de dromenvanger heen. Hang je dromenvanger boven je bed of voor je raam. En ga er heerlijk van slapen.

  • La  Faye -de fee- gaat uit van het goede in elk kind, in elke volwassene. Soms weet je niet goed meer wie je bent en wat je wilt. De fee gaat samen met je op zoek. Je ontdekt manieren die bij je passen om je vragen zelf op te lossen. De antwoorden zijn in jezelf aanwezig.
  • La Faye: een plek om tot rust te komen, om te ontdekken wie je in wezen bent, om vreugde, boosheid en verdriet te delen, en je creatief te uiten op jouw manier.