Nieuws

Kind & oudercoaching

Begeleiding vanuit kunstzinnig/intuïtief werken, in contact met je lijf & je gevoel

en de natuur om je heen.


Speksteen workshops, meditatief boetseren en ontwerp hangers van speksteen

Droom, geniet en ontdek de kunstenaar in jezelf. Maak met hart en handen.

Praktijk/Atelier La Faye begeleidt kinderen en volwassenen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het contact maken met je lijf en je gevoel, het leren omgaan met je (hoog)gevoeligheid en/of bij het vinden van een nieuwe richting in je werk/leven. Je ontdekt: ‘wie ben ik en wat wil ik’. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig.


Activiteiten kinderen schoolvakanties

Hanger/beeldje van speksteen. Voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder-kind 6/7 jaar. Op 27 feb, 15 mrt, 11 mei zie schoolvakanties


Creatieve kinderfeestjes

zie kinderfeestje

Sterrenreis voor kinderen

Nieuwe datum Start mei 2019 zie sterrenreis


Activiteiten volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 11 jaar. 16 feb, 20 apr, 22 juni

zie Speksteen workshops


Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten in de praktijk? Geef je dan op voor

de nieuwsbrief. Voor data zie agenda.

Handgemaakte sieraden en hangers op  de Molenmarkt - zaterdag 8 sept.


Tijdens de 40e editie van de Molenmarkt in Wageningen is ook La Faye aanwezig met een kraam. Handgemaakte sieraden en raamhangers van Femke Delen zijn te bewonderen en te koop. Verder geeft Femke uitleg over speksteen bewerken en de workshops die ze geeft aan kinderen en volwassenen.

Ook als je op zoek bent naar een losse ruwe steen ben je aan het goede adres. Wil je persoonlijke begeleiding voor je kind of voor jezelf dan kun je daar ook naar informeren.

9 t/m 14 april Week van de kindercoaching 2018


Tijdens deze week organiseren kindercoaches en kinderyogadocenten in Nederland diverse activiteiten om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor en schenken aan de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga. Deze activiteiten bieden ruimschoots gelegenheid om ouders en kinderen te informeren over kindercoaching en kinderyoga en wat het voor kind en ouders kan betekenen.


Praktijk La Faye houdt tijdens deze week een open inloop op wo. 11 april. van 10-13u. Wil je meer weten over wat een kindercoach voor jou en je kind kan betekenen, kom dan langs tijdens de open inloop. Het specifieke van de coach werkzaam in praktijk La Faye is dat ik een kunstzinnige coach ben. Dit zie je terug in hoe ik met kinderen werk. Met spel, creatieve materialen, drama oefeningen en yoga/lichaamsgerichte oefeningen ontdekt je kind zijn kwaliteiten en komt het weer in zijn kracht. zie: kindercoaching

Droom, creëer en geniet in 2018


Denk je zelf ook weleens; hoe zit het met mijn creativiteit? Stroomt dat nog een beetje? Ben je zo druk dat je er helemaal geen tijd voor hebt? In mijn praktijk/atelier kun je terecht voor jouw antwoorden op dit soort vragen. Individueel of in een kleine groep. Voor (jong)volwassenen of kinderen.

Door even stil te zijn en stil te staan bij jezelf, je gevoel en je lijf.


2017 was een jaar van speksteen bewerken; met kinderen maar ook ikzelf. Daarmee ga ik dit jaar door. Beeldjes maken, hangers, .......

Ook het bedenken en uitvoeren van creatieve lessen in het Odensehuis, dagbesteding voor licht dementerenden, bracht me in beweging en in mijn creativiteit.


Wat gaat 2018 brengen? Een nieuwe activiteit is kleien met kinderen. Er is nog plek dus als je kind wilt aansluiten.... We starten as woensdag om half 3.

Een pril idee is een maandelijkse workshop voor volwassenen bestaande uit meditatie, ademoefeningen, mooie muziek en/of een gedicht en dan met verf, klei, ander materiaal je ervaring verbeelden. Je handen weten wat ze willen maken. Daar hoef je niet over na te denken. Meer info volgt.


Ik hoop je in 2018 weer te ontmoeten.

Lidmaatschap Adiona


Vanaf 2017 is La Faye aangesloten bij Adiona, de beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten.

De visie die Adiona uitdraagt is: Kindercoaching en kinderyoga leveren een wezenlijke bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling en bewustwording van kinderen, zodat zij kennis hebben van hun eigen potentieel. Vanuit dit bewustzijn kunnen kinderen zich positief ontwikkelen en zijn ze opgewassen tegen de levenslessen die op hun pad komen. Zie ook www.adiona.nl

EFT voor kinderen (en volwassenen).

Het loslaten van negatieve gevoelens, herinneringen of angsten via EFT is een snelle manier voor kinderen om weer goed in hun vel te komen zitten. Met EFT ( Emotional Freedom Technique) ben je in staat om negatieve energie of gevoelens die je ergens in je lijf hebt vastgezet los te laten. Denk bv. aan kinderen die op school niet volledig presteren of kinderen met angsten en nare herinneringen.

Er wordt gebruik gemaakt van de meridianen die in de acupunctuur ook worden gebruikt. Door het tegelijkertijd kloppen op de uiteinden van deze meridianen, het oproepen van het vervelende gevoel en het uitspreken van de bijbehorende overtuigingen wordt de koppeling tussen de herinnering en de fysieke reactie ontkoppeld. De resultaten zijn bijzonder!


Met EFT zijn zowel voor kinderen als volwassenen o.a. op de volgende gebieden goede resultaten te behalen:

Onverwerkte Emoties (trauma's, pijnlijke herinneringen, misbruik)

Angsten en fobieën (claustrofobie, faalangst, angst voor spinnen ed)

Verslavingen (rookverslaving, alcoholverslaving, tics)

Lichamelijke en psychosomatische klachtenKennismakingsgesprek Praktijk La Faye.

Graspieperweide 22. Wageningen

Datum op afspraak


Wat doe je als jij of je kind een probleem of vraag heeft, die maar blijft terug komen. Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, maar er verandert niets. Wat doe je dan? Neem eens contact op met een kindercoach/kunstzinnig coach.


Praktijk La Faye ondersteunt kinderen & hun ouders of volwassenen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, het leren omgaan met hooggevoeligheid of je gevoelens, of bij het vinden van een nieuwe richting in je leven. Door te leren contact te maken met je lijf en je gevoel ga je ontdekken wie je bent en wat je wilt, of niet wilt. Het antwoord op je vraag is al in jezelf aanwezig. Lees verder: kindercoaching en kunstzinnig coachen.


Praktijk La Faye is gevestigd op een ruime lichte zolder aan de Graspieperweide. Tijdens een open inloop ben je welkom met de vragen die in je leven, om een oefening te doen of om te zien met welke materialen er gewerkt kunnen worden. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar de praktijk of met de coach Femke Delen wilt kennismaken ben je van harte welkom.

Het is ook mogelijk een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Neem hiervoor contact op met de praktijk.


Introductie workshop intuïtief werken

Geregeld vinden er in praktijk La Faye intuïtieve/kunstzinnige workshops plaats. In een klein groepje ga je spelen met of werken aan je vraag of je gevoel. zie ook agenda

Tijdens een workshop staan elke keer 2 werkvormen centraal. Denk aan visualisatie en tekenen, spelen met voorwerpen en poëzie, bewegen en kleien.


Werkervaring en opleiding

Naast de praktijk waar Femke individueel of met kleine groepjes kinderen/volwassenen werkt, heeft de coach ervaring in het werken met kinderen in de kinderopvang en op de naschoolse opvang. Haar opleiding voor kunstzinnig coachen heeft ze in 2014 afgerond op de Kleine Tiki, school voor kunstzinnig dynamisch coachen. Daarnaast is Femke opgeleid op het vlak van intuïtieve ontwikkeling, reiki, healing en reading.

Ze volgt bijscholing bij Jip en Jan opleidingen voor kinderyoga en kindercoaching met als doel om in het kwaliteitsregister opgenomen te worden. Vanaf 2017 is ze lid van Adiona, beroepsorganisatie voor kinderyogadocenten en kindercoaches. Voor haar eigen ontwikkeling, zowel persoonlijk als kunstzinnig, neemt ze deel aan een jaargroep Gestalt-Art.


Werkvormen

Femke maakt in haar praktijk gebruik van een breed scala aan werkvormen vaak in combinatie met elkaar. Voor iedereen is er wel iets te vinden wat werkt, wat je inzichten of antwoorden geeft. Of je nu 8, 15, 35 of 55 jaar bent. Femke voelt intuïtief aan wat je nodig hebt of wat je verder brengt. Misschien op een manier die je zelf niet zo snel zou bedenken of wat je heel spannend vindt. Je kunt denken aan een combinatie van buiten wandelen, kleien, tekenen, een gedicht schrijven, toneel spelen, met poppetjes een situatie na spelen, ademhalingsoefeningen, tekenen, visualisaties en EFT. Je hoeft niet te kunnen tekenen of toneelspelen. Je hoeft er alleen maar te zijn en je af te stemmen op je lijf en op je gevoel. De coach ondersteunt je hierbij. Ook kan Femke een energetische tekening voor je maken of een reading doen. Dit om voor jou in beelden of woorden zichtbaar te maken wat onbewust op een diep niveau in jou leeft.

  • La  Faye -de fee- gaat uit van het goede in elk kind, in elke volwassene. Soms weet je niet goed meer wie je bent en wat je wilt. De fee gaat samen met je op zoek. Je ontdekt manieren die bij je passen om je vragen zelf op te lossen. De antwoorden zijn in jezelf aanwezig.
  • La Faye: een plek om tot rust te komen, om te ontdekken wie je in wezen bent, om vreugde, boosheid en verdriet te delen, en je creatief te uiten op jouw manier.